Фонд солидарности сносиће трошкове пореза и доприноса за март

GS
Фонд солидарности сносиће трошкове пореза и доприноса за март

БАЊАЛУКА - Фонд солидарности Републике Српске исплатиће обавезе по основу пореза на доходак и доприноса на плате запослених за март, као и доприносе за лица која остварују доходак од самосталне дјелатности, саопштено је данас из Министарства финансија Републике Српске.


Такође је пролонгиран рок за подношење годишњих пореских пријава до 30. априла, како би се пореским обвезницима олакшало извршење обавеза имајући у виду ванредну ситуацију.

- Једна од педложених мјера је и смањење за 60 одсто паушалног плаћања пореза на укупан приход малих предузетника са једним или двоје запослених. Предложена је и мјера увођења мораторијума на репрограме пореских обавеза  - наводи се у саопштењу Министарства.

Влада Републике Српске је 26. март донијела Одлуку којом се правним лицима и предузетницима одобрава тромјесечни мораторијум на отплату кредита пласираних путем финансијских посредника или из фондова којима управља Инвестиционо развојна банка, уз продужење рока отплате за три мјесеца”, наводи се у саопштењу Министарства.

Агенција за банкарство Републике Српске је 20. марта донијела Одлуку којом се утврђују привремене мјере које се односе на одобравање олакшица клијентима банака који су директно или индиректно погођени негативним ефектима, посебна правила за управљање кредитним ризиком које банке примјењују у случају одобравања посебне мјере клијенту, те превентивне мјере са циљем очувања капитала банака.

- Министарство финансија и Влада Републике Српске су опредијељени да обезбиједе стабилно и поуздано функционисање Буџета Републике Српске у наредном периоду, те да помогну привреди и становништву због чега се ради на увођењу нових мјера за санацију стања изазваног штетним посљедицама корона вируса по привреду Републике Српске -закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана