Фон дер Лајенова ће присуствовати отварању моста у Свилају

Срна
Foto: Танјуг

БРИСЕЛ - Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен присуствоваће у четвртак, 30. септембра, отварању моста преко Саве у мјесту Свилај у општини Оџак, саопштено је из Комисије.

Она ће отварању моста присуствовати заједно са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и премијером Хрватске Андрејом Пленковићем. Фон дер Лајенова ће се истог дана састати са члановима Предсједништва БиХ у Сарајеву, пренио је "ЕУ обсервер".

Предсједник Европске комисије данас ће допутовати у Албанију, гдје ће се састати са албанским предсједником Иљиром Метом и премијером Едијем Рамом. Она ће након тога посјетити Сјеверну Македонију, а у Скопљу ће се састати са македонским предсједником Стевом Пендаровским и премијером Зораном Заевим. Фон дер Лајенова ће се сутра у Приштини састати са предсједником и премијером самопроглашеног Косова Вјосом Османи и Аљбином Куртијем.

Из Комисије истичу да ће Фон дер Лајенова сутра посјетити и Подгорицу, гдје ће се састати са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем и са црногорским премијером Зораном Кривокапићем. Истог дана, Фон дер Лајенова ће се у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучићем, а у четвртак, 30. септембра, са премијером Србије Аном Брнабић.

Она ће 30. септембра са Вучићем присуствовати званичном почетку радова на жељезничком Коридору 10, као и потписивању уговора о санацији дијела ауто-пута мира уз подршку ЕУ. Фон дер Лајенова ће током посјете региону одржати конференције за новинаре за лидерима земаља западног Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана