Епископ Григорије: Са фон Крамоновом није било ријечи о темама у вези са СПЦ

Срна
Епископ Григорије: Са фон Крамоновом није било ријечи о темама у вези са СПЦ

ДИЗЕЛДОРФ - Његово преосвештенство епископ дизелдорфски и цијеле Њемачке Григорије у разговору са њемачким европослаником и извјестиоцем Европског парламента за Косово и Метохију Виолом фон Крамон није се освртао на теме у вези са Српском православном црквом /СПЦ/, саопштила је Епархија дизелдорфска и њемачка.

“Из медија смо упознати са садржајем објављеног па избрисаног коментара госпође Фон Крамон у вези са структуралном организацијом СПЦ. Не желећи да се уносимо у даље спекулације око тумачења њеног личног става, а ради спречавања потенцијалног збуњивања заинтересоване јавности, наглашавамо још једном да се у разговору нисмо ни освртали на овакве теме”, наводи се у саопштењу епископа Григорија.

У саопштењу се истиче да је Епархија дизелдорфска и њемачка у потпуности сагласна са саопштењем Информативне службе СПЦ у вези са положајем те епархије у оквиру цјелине помјесне Цркве.

Епархија дизелдорфска и немачка навела је да је на сајту обавила кључни дио саопштења Информативне службе СПЦ у коме се наглашава да Српска православна црква постоји у Њемачкој, као дио једне, недјељиве аутокефалне Српске Патријашије.

“Устав СПЦ и уредбе важе као и било где на њеном канонском подручју и на територији Немачке, а сва црквено-јерархијска тела су обавезна да се по њима управљају”, истиче се у саопштењу СПЦ.

Фон Крамонова је јуче на свом “Твитер” налогу објавила да је разговарала са епископом дизелдорфским и цијеле Њемачке Григоријем, а након тога је, у преписци са корисницом те друштвене мреже изнијела тврдњу да “Српска православна црква не постоји”.

Она је то навела у одговору на коментар да је Српска православна црква “проруска и да би било сјајно да се то промијени”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана