Епилог хаоса подгоричком насељу Златица: Ухапшено десет особа

Срна
Епилог хаоса подгоричком насељу Златица: Ухапшено десет особа

ПОДГОРИЦА- Десет млађих особа ухапшено је у акцији уклањања тробојке са зида у подгоричком насељу Златица,саопштила је црногорска Управа полиције додајући да су хапшења извршена синоћ "када је дошло до нарушавања јавног реда и мира групе грађана, јер су спречавали комуналне службе да санирају јавну површину".

У Златици је дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани чували тробојку осликану код пасареле у том насељу од комуналне полиције која је требало да је прекречи.

Три полицајца и више грађана су повријеђени.

Због нарушавања јавног реда и мира у службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено је 13 лица, а након прикупљених обавјештења три лица су пуштена.

Полиција је саопштила да су ухапшена лица чији су иницијали М.М. (21), Р.М. (22), Ж.М. (47), И.К. (18), Р.Ж. (29), М.Ж.(29), Д.Б. (18) и Н.К. (17) због сумње да су починили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности и кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари. Лица чији су иницијали Л.Т. (22) и М.Б. (30) лишени су слободе због сумње да су починили кривично дјело позивање на отпор.

Комуналне службе су, додају у полицији, током ноћи вратиле изглед јавне површине у претходно стање.

Демократски фронт (ДФ) затражио је да буду пуштени на слободу млади људи који су ухапшени.

- Народ на путу слободе нико не може зауставити и захтијевамо да се под хитно из подгоричких казамата пусти утамничена младост која је мирно и достојанствено бранила традицију и цивилизацијске вриједности - саопштено је из ДФ-а.

У овом опозиционом савезу су осудили хапшење и поручили да репресивне методе никога више не могу заплашити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана