“Електропривреда” комплетира менаџмент

Вељко Зељковић
“Електропривреда” комплетира менаџмент

Требиње - Након што је Горан Вукоје именован за вршиоца дужности извршног директора за техничке послове у “Електропривреди РС” остало је још једно празно мјесто у менаџменту овог предузећа, које би требало да буде попуњено до почетка августа.

Надзорни одбор овог предузећа одлучио је да прихвати приједлог Социјалистичке партије, те да на ово мјесто именује Вукоју, који је до сада обављао функцију руководиоца техничког сектора у предузећу “Хидроелектране на Требишњици”.

Вукоје је за “Глас Српске” потврдио своје именовање, наводећи да је свјестан пословних изазова којих га очекују, али и одговорности које са собом носи мјесто на које је постављен.

- Пред новом управом је много посла, али да не вјерујем да га можемо успјешно обавити не бих ни прихватио ову функцију - поручио је он.

Да би био комплетиран менаџмент ове компаније остало је да још  буде попуњено мјесто извршног директора за инвестиције и развој, које “припада” ДНС-у.

У овој партији још нису одлучили са којим кадровским рјешењем ће изаћи пред Надзорни одбор “Електропривреде”, али увјеравају да би приједлог требало да буде познат ускоро.

- Вјерујемо да би то могло бити већ за десетак дана, након што кадровска комисија сагледа све приједлоге - поручили су из ове странке.

Након што је половином априла менаџмент “Електропривреде РС” понудио оставке, због, како је тада наведено, лоших пословних резултата, Надзорни одбор овог предузећа прихватио је оставке в.д. генералног директора Жељка Ковачевића, његовог замјеника Браниславе Милекић, те извршних директора Петра Иванковића, Ненада Радовића, Благоје Шупића и Максима Скоке.

Послије ових оставки Надзорни одбор је на мјесто вршиоца дужности генералног директора поставио Радмилу Чичковић. Дарко Милуновић, дотадашњи савјетник предсједнице Владе РС за економска питања, именован је за в.д. извршног директора за финансијске послове, а Драгољуб Рељић за вршиоца дужности директора за организационо-правне послове.

Задаци

Радмила Чичковић је након доласка на чело “Електропривреде” поручила да је први задатак нове управе детаљно сагледавање стања у компанији. Навела је да ће тимским радом и одговорним приступом унаприједити пословање, а циљ свега је испуњавање зацртаног плана производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана