"Електропривреда" и РиТЕ "Гацко" склопили уговор од 360 милиона КМ

Срна
Foto: Срна

ГАЦКО – Представници "Електропривреде Републике Српске" (ЕРС) и Рудника и Термоелектране (РиТЕ) "Гацко" склопили су данас у Гацку, уговор вриједан више од 360 милиона КМ за заједнички наступ на тржишту електричне енергије.

Уговор су потписали генерални директор ЕРС-а Лука Петровић и вршилац дужности директора РиТЕ "Гацко" Максим Скоко.

Петровић је истакао да је потписан уговор о међусобним економским односима и заједничком наступу на тржишту електричне енергије који ће трајати двије године и омогућити бољи рад два предузећа.

Скоко је истакао да РиТЕ "Гацко" стабилно ради и да је том предузећу значајна подршка предсједника Републике за пројекте који ће бити реализовани.

Потписивању је присуствовао и предсједник РС Милорад Додик који је рекао да РиТЕ остаје стратешко предузеће у енергетском систему Републике Српске.

Он је рекао да ће се у наредном периоду радити на проналаску рјешења која ће обезбиједити дугорочну одрживост производње у том предузећу, као и на обезбјеђењу нове опреме дугорочним пројектима и на осигурању стручне радне снаге.

"Ово поредузеће мора да ради и у будућности, не само због Гацка, него и због цијеле Републике Српске и региона", рекао је Додик. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана