Егић: Питање уставне категорије ветерана захтијева шири консензус

Срна
Егић: Питање уставне категорије ветерана захтијева шири консензус

БАЊАЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић оцијенио је данас у Бањалуци да је захтјев Удружења “Ветерани Републике Српске” да ова популација буде уставна категорија питање које захтијева шири консензус, а не само Министарства.

-О том питању цијела борачка популација мора бити сагласна и мора проћи легалне органе власти - рекао је Егић новинарима након састанка са представницима “Ветерана”.

Он је додао да ће ресорно министарство покренути одређена питања према вишим инстанцама с циљем рјешавања проблема која су ветерани данас презентовали.

Предсједник Удружења “Ветерани Републике Српске” Зоран Миљановић рекао је да је приоритетни захтјев да ветерани буду уставна категорија јер би на тај начин многе ствари биле лакше рјешиве за ову популацију.

Као други захтјев ветерани су навели отварање јавног регистра бораца да би се видјело ко се све води као борац и добија одређена примања од државе, а можда не би требало, те да се због мањкавости Закона о правима бораца приступи његовој измјени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана