Двојица побјегла из затвора, у току велика потрага

Срна
Двојица побјегла из затвора, у току велика потрага

ГОРАЖДЕ - Два затвореника, од којих је један мигрант поријеклом из Алжира, побјегла су из затвора у Устиколини и полиција за њима трага, а позване су и друге полицијске агенције да помогну.


Затвореници су побјегли у петак око 20.00 часова из затвора у Устиколини - одјељења полуотвореног типа у саставу Казнено-поправног завода /КПЗ/ Сарајево.

Искористили су тренутак када су стражари, након пада, притекли у помоћ једном од затвореника, те прескочили ограду која је још у изградњи.

"Аваз" наводи да је ријеч о Денису Џ. који је издржавао казну због туче и насилничког понашања, те Јусуфу О, мигранту поријеклом из Алжира, осуђеном због крађе.

Из МУП-а Босанско-подрињског кантона су навели да су о томе обавијештене полицијске управе Фоча, Ново Горажде, Рогатица, као и МУП Кантона Сарајево.

"Прегледан је терен од Устиколине према фочанској Јабуци, користили смо Сектор криминалистичке полиције, Јединицу за подршку и дрон приликом тих активности", рекао је вршилац дужности комесара полиције кантоналног МУП-а Саладин Плех.

Он је додао да МУП има неке информације које за сада не може подијелити са медијима.

За сада није познато да ли је бијег био договорен и јесу ли бјегунци имали помагача, који их је, евентуално, чекао у аутомобилу.

Претпоставља се да су из Устиколине кренули ка фочанској Јабуци, те даље према Сарајеву, али су појачане и патроле, као и контрола саобраћаја на улазима у Устиколину и Горажде.

"Аваз" наводи да је комплетан бијег снимљен камерама видео-надзора. Управа затвора и полицајци прегледали су снимке.

Полицајци су узимали изјаве и од свједока – осуђеника и стражара, што је стандардна процедура у оваквом случају. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана