Душан Берић, кандидат Савеза за промјене за градоначелника Приједора: Покренућу развој Приједора

Горан Маунага
Душан Берић, кандидат Савеза за промјене за градоначелника Приједора: Покренућу развој Приједора

Ако побиједим покренућу развој Приједора, а у живот ћу да вратим све 43 мјесне заједнице, каже кандидат Савеза за промјене за градоначелника Приједора Душан Берић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће избори донијети становницима Вашег града?

БЕРИЋ: Очекујем побједу Савеза за промјене, као и моју за градоначелника Приједора. Према мојим сазнањима, народ је одлучио да промијени политике и странке које су у Приједору и на нивоу ентитета, по 16 и 12 година на власти, јер ниједна од тих политика није добра. Приједор се не види транспарентно са стране зато што информације иду директно из кабинета градоначелника и тако их локални медији и просљеђују, а других медија нема. Тако се пласирају лажни подаци о Приједору гдје је власт врло неодговорна. За 12 посљедњих година потрошено је 400 милиона марака из буџета од чега је 200 милиона инвестиционих. Али тог развоја у Приједору нема, није направљена чак ни заобилазница.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

БЕРИЋ: У основи је апсолутна транспарентност у свему, зато што то гарантује законитост у раду. Затим, доступност администрације грађанима, рецимо кад је у питању запошљавање. Инвеститора нема зато што администрација много петља. Они не дозвољавају да човјек отвори киоск за услужну дјелатност или малу привреду. Ја ћу то дозволити, свака фирмица која тек почиње и запошљава једног или два радника, радиће пола године без укључивања у систем пореза.         

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите?

БЕРИЋ: Моје гаранције су мој образ и то што сам до сада направио. Нећу да дајем гаранције тако што ћу рећи да ћу се повући или расписати нове изборе ако за годину не испуним дата обећања. То су лоше изјаве. Грађани ће то да оцијене. Мој начин живљење у Приједору је једна добра гаранција, људима другачија не треба.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

БЕРИЋ: Прво ћу да вратим мјесне заједнице у живот јер су тамо проблеми. Паре ће им бити додјељиване без обзира на страначку припадност. Овдје има више од 30 сеоских мјесних заједница. То је први приоритет и то ће бити реализовано у прва три мјесеца. Затим ћу, у сарадњи са Владом РС, или од новца из градског буџета, приступити изградњи и завршетку заобилазнице, а онда осталим приоритетима.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противничког кандидата?

БЕРИЋ: С Миленком Ђаковићем из ДНС-а имам сасвим солидну сарадњу. Срели смо се на некој манифестацији, он је пришао и рекао да би требало да се ближе упознамо.

Предности

* ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не неког другог?

БЕРИЋ: Зато што сам борац прве категорије, што сам официр, што сам сувласник фирме која запошљава 110 људи којима редовно исплаћујемо плате. Зато што сам предсједник грађевинског црквеног одбора у своме селу. Стално сам у неким активностима и људи ме знају као таквог. Примићу сваког грађанина и знаћу све што они траже. Људи знају да их никад нисам слагао, ја одговарам и на сваки пропуштени позив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана