Дуновић: Чавара одбио именовање судија прије избора

ГС
Дуновић: Чавара одбио именовање судија прије избора

САРАЈЕВО - Покушај коначног именовања судија Уставног суда ФБиХ пропао је још једном након што је предсједник ФБиХ Маринко Чавара одбио да именује судије прије избора уколико се потпредсједници не усагласе са његовим приједлозима, јавио је Кликс.

Чавара је протеклог мјесеца донио одлуку о именовању судија који недостају у Уставном суду ФБиХ, али их још није именовао, а чини се да то неће ни урадити прије избора.

Предсједник ФБиХ и потпредсједници су данас одржали састанак уз посредство ЕУ и ОХР-а како би разговарали о коначном именовању. Састанку је присуствовао и специјални представник ЕУ Јохан Сатлер.

Потпредсједник ФБиХ Милан Дуновић рекао је да је Чавара на састанку експлицитно казао да неће именовати судије прије избора уколико се потпредсједници не сагласе са четири имена које је он предложио.

Предложена имена су Ајша Софтић из реда бошњачког народа, Мирко Милићевић из реда хрватског народа, Бранимир Орашанин из реда српског народа и Дубравко Чампара из реда осталих.

-Колега Чавара је ултимативан јер зна да ће бити проблем око неких имена, а он не жели попунити суд. Њему је основни циљ наставити блокаду ФБиХ -рекао је Дуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана