Дукић признао да је покушао да убије новинара Ковачевића, склопио споразум са тужиоцем

Н.Т.
Дукић признао да је покушао да убије новинара Ковачевића, склопио споразум са тужиоцем

БАЊАЛУКА - Недељко Дукић (29) из Кнежева, оптужен да је заједно са боксером Марком Чолићем Родом (33) из Бањалуке покушао да убије новинара РТВ БН и портала gerila.info Владимира Ковачевића (38), закључио је споразум о признању кривице са бањалучким Окружним јавним тужилаштвом.

На данашњем суђењу Дукићу у Окружном суду у Бањалуци судско вијеће којим предсједава судија Благоја Драгосављевић искључило је јавност са рочишта за разматрање споразума. Није саопштено под којим условима је споразум потписан нити на коју казну је пристао оптужени. Одлуку да ли је споразум прихваћен или не Окружни суд ће саопштити данас.

Оптужница Дукића терети да је  покушао да убије Ковачевића 26. августа 2018.године заједно са Чолићем, који је због тога правоснажно осуђен на пет година затвора.

Њих двојица су Ковачевића напали пред његовом зградом у насељу Обилићево у Бањалуци и претукли металним телескопским палицама.

Ковачевић је задобио тешку повреду  - нагњечење мозга те више лакших повреда по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Дукић је након премлаћивања новинара побјегао,а предао се у новембру прошле године. Њему је још у јесен 2018. године одређен притвор.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана