Држављани БиХ сутра стижу из Шведске, обезбијеђен карантин

Срна
Држављани БиХ сутра стижу из Шведске, обезбијеђен карантин

САРАЈЕВО - Авионом из Шведске сутра у Сарајево стиже између 30 и 100 држављана БиХ за које је обезбијеђен карантин у Студентском дому на Бјелавама, изјавио је премијер Кантона Сарајево Марио Ненадић.

Ненадић је након сједнице Владе Кантона Сарајево на конференцији за новинаре рекао је да у Кантону у посљедња 24 часа није забиљежен ниједан случај заразе, тестирано је 45 узорака, а број укупно тестираних је 526.

“У Кантону имамо 39 лица позитивних на вирус корона. Хоспитализовано је седам, од којих су два лица на терапији кисеоником, два у фази опоравка, док на респираторима немамо никога”, навео је Ненадић.

Он је додао је да се очекују резултати за још 75 тестова из Дома здравља, а да је у изолацији 1.540 лица.

Ненадић је рекао да је за 2.066 лица ова мјера истекла, а да је у карантину у Студентском дому на Бјелавама смјештено 18 лица.

Он је напоменуо да су 54 лица у посљедња 24 часа прекршила мјере самоизолације, а 31 прекршило је мјеру полицијског часа.

Кантонална Влада је, осим низа извјештаја здравствених установа, разматрала и одлуке у вези са подршком привредним субјектима којима је забрањен рад на основу наредби кризних штабова.

“У Кантону Сарајево до јуче поподне на биро је пријављено нових 125 лица”, истакао је Ненадић.

Он је истакао да ће Кантонална влада, након одлуке да свим радницима са загарантованим дохотком од 406 КМ уплати доприносе. за вријеме ванредних околности адекватно одговорити.

“Радимо на проширењу фонда, успостављаљу одговарајућих механизама који ће омогућити да средства буду оперативна у наредним данима. Ријеч је о фонду који је успостављен прије 15 дана, када је одлучено да се издвоји пет милиона КМ”, навео је Ненадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана