Дрљача: Експертски тим успорава све оно што је на почетку добро урађено

Срна
Дрљача: Експертски тим успорава све оно што је на почетку добро урађено

НОВИ ГРАД - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изјавио је да се још чека стратегија правне заштите интереса БиХ у вези са одлагањем радиоактивног отпада на Трговској гори, док Хрватска спроводи активности да би осигурала документе за изградњу Центра за збрињавање радиоактивног отпада.

Дрљача је рекао је Срни да има контакте са члановима Правног тима и да је урађена већина посла у вези са стратегијом правне заштите.

"Нема четвртог дијела гдје треба да буде дефинисано који су то потези које БиХ треба да уради у што краћем року. Инсистирамо да напокон добијемо тај документ", истакао је Дрљача.

Експертски тим, нагласио је Дрљача, у посљедње вријеме успорава све оно што је на почетку добро урађено.

"Знамо да су одобрена средства, три милиона КМ, али нема помака. Зашто се не расписују јавни позиви за истраживања како би и ми могли имати релевантне податке који се тичу безбједности изградње таквог објекта?", упитао је Дрљача.

Хрватска намјерава да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране "Кршко" складишти на локацији Трговска гора, на самој граници са БиХ гдје је планирана и изградња Центра за збрињавање радиоактивног отпада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана