Драгица Гашић остаје у Ђаковици иако мјесецима није отишла ни у продавницу

Срна
Драгица Гашић остаје у Ђаковици иако мјесецима није отишла ни у продавницу

ЂАКОВИЦА - Српкиња Драгица Гашић, која се прије неколико мјесеци вратила у Ђаковицу, каже да неће напустити свој стан иако још не може ни у продавницу да уђе како би се снабђела основним животним намирницама.

”Да није полиције одавно бих напустила стан”, каже ова једина српска повратница у Ђаковицу, додајући да су полицајци 24 часа испред њене зграде и брину о њеној безбједности.

Драгица каже да је очекивала да ће, након повратка у родни град, остварити комуникацију са некадашњим комшијама и истиче да је у тој процјени погријешила, те да јој је због тога додатно нарушено ионако крхко здравствено стање јер годинама болује од дијабетеса.

“Неопходно ми је да ми дође љекар, измери притисак и шећер. Мало сам и због психичког стања почела да се тресем, ваљда због самоће и страха. Убија ме та самоћа и слабо ми ко долази осим турских војника Кфора. Понедељком и четвртком дођу и њима се радујем”, кроз сузе прича Гашићева за “Косово онлајн”.

У снабдијевању намирницама и основним животним потрепштинама помаже јој и пријатељ Вуксан Гојковић из Клине.

“Пре је долазио сваки други дан, сад од викенда до викенда. Не ради нигде, нема пара за гориво, јер све то изискује трошкове. Чујемо се телефоном и пита ме како се сналазим. И он је у тешкој ситуацији, без плате и родитељи су му болесни”, испричала је Гашићева.

Она истиче да је захвална људима добре воље који јој помажу и пружају подршку.

Потребни су јој столице и сто. Доласком јесени и кишних дана настао је и нови проблем, јер дио стана прокишњава и потребно је реновирање.

Локална власт у Ђаковици још не дозвољава уградњу нових блиндираних улазних врата која је добила за стан, како би осигурала своју безбједност.

Гашићева се средином јуна вратила у свој стан и од тада наилази на стални отпор и негодовање албанског становништва у Ђаковици, па полиција обезбјеђује улаз зграде у којој је њен стан.

Општина Ђаковица је тражила да се Гашићевој забрани коришћење стана до окончања судског парничног поступка, који је покренула ова локална заједница због наводне узурпације стана.

Гашићевој је у јулу обијен стан из кога су украдене личне ствари, храна, сигурносна камера и интернет опрема.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана