Драган Човић и Ђи Пинг: Међународна сарадња кључна у превазилажењу епидемије вируса корона

Срна
Драган Човић и Ђи Пинг: Међународна сарадња кључна у превазилажењу епидемије вируса корона

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ Драган Човић и амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг истакли су да је међународна сарадња један од кључин аспеката у заједничком превазилажењу епидемије вируса корона.

У телефонском разговору Човић и Ђи размијенили су информације о стању у вези са вирусом корона у БиХ и свијету, говорећи о утицају на грађане и привреду, те о капацитетима и предузетим мјерама, у циљу стабилизације здравствених и економских система.

Они су се осврнули на велико искуство Кине у борби с вирусом корона, као и на примијењене мјере које су се показале ефикаснима у сузбијању епидемије, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Човић и Ђи разговарали су о значајној донацији Кине која, састојећи се од вишеструких респиратора и више хиљада маски, помаже изношење здравствене кризе и заштиту свих оних који су свакодневно изложени у настојањима спашавања и заштите живота грађана БиХ.

Предсједавајући Дома народа изразио је захвалност у своје и у име грађана БиХ на овој донацији, за коју је рекао да представља још једну потврду досљедне подршке, те успјешне сарадње и искрених пријатељских односа двије земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана