Дорић: Можда и нећемо улагати жалбу на одлуку ЦИК о називу

Г.С.
Дорић: Можда и нећемо улагати жалбу на одлуку ЦИК о називу

БАЊАЛУКА - Централна изборна комисија одлучила је да Социјалистичка партија Српске - СПС нема право да овај назив користи у изборне сврхе, а у СПС кажу да ће тек у наредном периоду одлучити да ли ће посегнути за правним љековима или ће постојећем називу додати и изборни слоган.

Генерални секретар СПС Андреа Дорић каже да је одлука ЦИК-а дјелимично и очекивана, те да ће СПС тек одлучивати о наредним корацима.

„СПС је добио Одлуку ЦИК о утврђивању права коришћења назива за предстојеће изборе, на шта имамо право жалбе, али није дефинитивно да ћемо то и учинити. Једно од рјешења је да  надоградимо назив под којим ћемо дјеловати на Локалним изборима 2020. године” рекла је Дорићева.

Она је истакла да су то раније већ имали као тему разговора током припрема за изборне активности и да је план био да у назив иде и изборни слоган.

„Друга опција је свакако жалба Апелационом одјељењу Суда БиХ. Према досадашњој пракси и критеријумима, то би веома извјесно значило задржавање постојећег назива партије, али то су све рјешења о којима тек треба да одлучимо” истакла је Дорићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана