Домаћа привреда показује знакове опоравка

Срна
Foto: Влада Републике Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

У оквиру припрема буџета Српске за 2022. годину, Вишковић и представници овог удружења, са предсједником Сашом Тривићем на челу, разговарали су о могућностима за што интензивнију подршке Владе домаћој привреди, у контексту њеног опоравка од економских посљедица пандемије корона вируса.

Током састанка, оцијењено је да домаћа привреда показује знакове опоравка, о чему свједочи значајан раст бруто друштвеног производа, али и раст броја запослених и повећање просјечне плате запослених у Српској, наводи се у саопштењу.

На састанку су размотрене планиране активности на изради стратегије запошљавања Републике Српске за период од 2022. до 2026. године.

Закључено је да треба наставити са интензивном политиком потицања директних улагања, а са циљем подизања ефикасности производње и броја запослених, наводи се у саопштењу.

Истовремено, размотрена је реализација Програма економских реформи за период 2021. – 2023. година, као и овогодишњи акциони план.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана