Дом здравља Кантона Сарајево: Смијењен Управни одбор, очекује се и смјена директора Кулића

ГС
Дом здравља Кантона Сарајево: Смијењен Управни одбор, очекује се и смјена директора Кулића

Влада Кантона Сарајево јутрос је на варедној сједници смијенила Управни одбор Дома здравља Кантона Сарајево те именовала нове вршитеље дужности чланова овог тијела, незванично је потврђено за Радиосарајево.ба у Влади КС. 

Нови чланови Одбора су Абуд Сарић, Милан Мандиловић, Саша Мандић, Динко Ренић и Аида Кикић, који би, како се очекује, одмах данас требали смијенити директора Дома здравља Мехмеда Кулића (НБЛ).

На његово мјесто, на приједлог БОСС-а, странке која је дио нове владајуће већине у Сарајеву, требао би бити именован др. Мухамед Ахмић, бивши директор Психијатријске болнице Јагомир.

Да ће Кулић на приједлог Министарства здравства КС бит ће разријешен функције, а након што је захтјев за његовом смјеном јавно упутио предсједник СББ-а Фахрудин Радончић, говори се већ неколико дана. 

Премијер КС Марио Ненадић казао је раније у разговору за Патрију да је са  Кулићем обављено неколико разговора и он је свјестан да ће услиједити његова смјена. 

“И он је свјестан да се одређене ствари требају унаприједити и ми смо о томе разговарали”, казао је Ненадић који није могао прецизирати када ће Влада КС разријешити Кулића дужности.

Критике на рачун рада сарајевских домова здравља кулминирале су након смрти пацијентице са Илиџе обољеле од ЦОВИд-19 те смрти др. Шефика Пашагића.

У Дому здравља КС за сада немају званичну информацију из Владе, а премијер Ненадић, због учешћа на видеоконференцији није био у могућности говорити о овој одлуци. Влада КС, како нам је речено, ускоро ће се о овоме огласити саопштењем за јавност. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана