Документ оквирног буџета институција БиХ достављен Савјету министара

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Документ оквирног буџета институција БиХ за период 2022-2024. године достављен је из Министарства финансија и трезора БиХ Генералном секретаријату Савјета министара у процедуру усвајања, саопштено је данас из Министарства финансија и трезора.

Министар финансија и трезора Вјекослав Беванда очекује да ће се овај документ, који је јуче упућен, ускоро наћи на дневном реду Савјета министара како би што прије у процедуру био упућен и буџет институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину, наводи се у саопштењу.

Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ задао је оквире за буџет институција БиХ за 2022. годину који ће износити 1.073.600.000 КМ, од чега су издвајање прихода од неиндиректних пореза за ниво БиХ 865.500.000 КМ, а остатак су властити приходи.

Наведено је и да ће након што Савјет министара усвоји Нацрт Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ, и овај акт бити упућен уставном предлагачу Предсједништву БиХ које утврђује приједлог Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2022. годину, послије чега га на коначно усвајање упућује Представничком дому и Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана