Додик: Влада Мађарске одобрила 35 милиона евра подршке предузетницима Српске

ГС
Додик: Влада Мађарске одобрила 35 милиона евра подршке предузетницима Српске
Foto: Дражан Оскар Поздеровић | Додик: Влада Мађарске одобрила 35 милиона евра подршке предузетницима Српске

БАЊАЛУКА - Влада Мађарске одобрила је 35 милиона евра за подршку око 1.400 субјеката малих и средњих предузећа на подручју Републике Српске, рекао је на конференција за новинаре српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након одржаног састанка са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

Он је рекао да почетком идуће године може да се очекује наредни круг од нових 35 милиона евра.

"Наш ранији договор од прошле године са мађарским премијером Виктором Орбаном се реализује. Сарадња са Мађарском за нас је веома важна", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да жели да економска сарадња буде још већа, честитајући још једном владајућој партији Мађарске на побједи на изборима и захваливши за разумијевање када је ријеч о европском путу БиХ.

Орбан је прошле године рекао да његова земља пружа помоћ од 100 милиона евра Републици Српској.

Додик је навео да Мађарска остаје земља у коју ће Српска остати загледана и у оквиру БиХ са том земљом снажно сарађивати на политичком и економском плану.

"Захвалан сам тој земљи за подршку коју нам дају и на томе што њени лидери нису за то да се санкционишу људи из Српске", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

Он се захвалио Сијарту на овом разговору с којим ће бити продубљена сарадња са Мађарском, те нагласио да је она веома значајна и успјешна захваљујући и улози Орбана.

"То је путоказ на коме се треба кретати и захвалио сам за разумијевање Мађарске у погледу европског пута БиХ, иако се нажалост није десило да се добије кандидатски статус. У БиХ у том смислу постоји знатно разочарење што сам рекао Сијарту", навео је Додик.

Он је изразио захвалност што је Мађарска испунила обећање премијера Орбана да се привредници у Српској помогну са 35 милиона евра.

"То ће ићи за подршку привредним субјектима, а почетком идуће године имаћемо нови круг од 35 милиона евра. То је практична подршка која нама доста значи као и на плану пријатељства које градимо", рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана