Додик: Важно нам је да је Србија овдје са нама

Срна
Додик: Важно нам је да је Србија овдје са нама

ДРВАР - Важно нам је да је Србија овдје, да показује да је овде и да заједно рјешавамо питања, поручио је срспки члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је данас у Дрвару, у Федерацији БиХ, домаћин предсједнику Србије Александру Вучићу.

Додик је житељима Дрвара, који су се окупили да дочекају српског предсједника, поручио да су дошли да им кажу да су уз њих, да ће бити уз њих и да ће заједно пролазити кроз многе друге изазове.

“Ту смо да градимо нови живот, заједно смо са вама”, поручио је Додик.

Он је истакао да Вучић безгранично помогао српски народ, у четири општине у Федерацији, као и 63 општине у РС, те да се захваљујући њему спроводе пројекти и граде објекти који ће обиљежити присуство Србије у тим општинама.

“Читав народ вам је захвалан. Вјерујем да ви ни сами не знате колико поштовања уживате у народу и колико се цијени ваша подршка. Важно нам је да је Србија овдје, да показује да је овдје са нама, да заједно са вама рјешавамо питања”, рекао је Додик.

Додик је пренио и анегдоту из једног кафеа у Дрвару, прије него што је председник Србије стигао у тај град, када га је један мјештанин питао да ли је тачно да Вучић долази данас.

На потврдан одговор, узвратио је Додику ријечима: “Само да знаш да сви Дрварчани знају да ''онај Шепа'', ког смо спасли, а ништа нам није помогао. Више нам је Вучић помогао за ово кратко вријеме, него он за 40 година”.

Уз примједбу да је то сада дио историје, Додик је поручуо да се мора ићи са новим погледом у будућнсот.

“Република Српска стоји и помаже колико може, и Србија је ту. Заједно смо овдје и увјерен сам да ћемо обновити Дрвар као једно савремено и право мјесто за живот”, закључио је Додик.

Вучић борави данас у Дрвару поводом обиљежавања “Дана сјећања” - помен на страдале Србе у 20. веку, а обишао је вртић “Мајка храброст”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана