Додик уручио Медаљу заслуга за народ породици добровољца Горана Николића из Куманова

Срна
Додик уручио Медаљу заслуга за народ породици добровољца Горана Николића из Куманова

СКОПЉЕ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је данас у Скопљу Медаљу заслуга за народ породици 22-годишњег Горана Николића из Куманова, добровољца и припадника Првог батаљона Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске који је погинуо половином августа 1993. године на Путниковом брду код Добоја.

Додик је нагласио да је прошло 27 година од погибије великог јунака и борца Горана Николића и поручио да Република Српска никада неће заборавити његову жртву коју је дао да би ми данас живјели у слободи.

"Горан је био храбар младић који је са својим саборцима учествовао у бројним биткама за одбрану Републике Српске. Оно што је посебно велики подвиг и храброст тада 22-годишњег младића јесте његово учешће у једној од најзначајнијих акција као што је 'Пробој коридора' или битка 'Коридор живота' јер она то и јесте била и јесте значила живот", истакао је Додик.

Додик је рекао да је са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем разговарао да једна од улица у овом граду добије име по Горану Николићу, што је одмах и прихваћено, те очекује да већ на првој наредној сједници Скупштине града ова идеја буде и реализована.

Слађана Антић, сестра покојног Горана, захвалила је српском члану Предсједништва БиХ и свима у Републици Српској што нису заборавили њеног брата који је дао живот за Српску и слободу свих њених становника, те да су још јака сјећања на њега и његову храброст.

Она је у име породице Николић изразила посебну захвалност због чињенице да ће једна од улица у Добоју ностити име њиховог сина и брата.

Уручењу Медаље заслуга за народ присуствовали су родитељи Горана Николића и сестре Слађана, Светлана и Фросина.

Саборци Горана Николића, припадници Првог батаљона Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске, вечерас у Скопљу уручили су Додику монографију о ратном путу овог батаљона.

На основу Устава Републике Српске, Закона о одликовањима и признањима и Статута ордена и медаља Републике Српске предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић постхумно је одликовала Медаљом заслуга за народ Горана /Зоран/ Николића из Куманова за заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана