Додик: У Српску наредне седмице стиже десет хиљада руских вакцина

ГС
Додик: У Српску наредне седмице стиже десет хиљада руских вакцина

БАЊАЛУКА - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће сљедеће седмице у Републику Српску из Русије стићи десет хиљада вакцина против вируса корона.

Додик је, у изјави за Радио Републике Српске, истакао да ће у уторак 26. јануара у Београду разговарати и са званичницима Србије о томе да један дио вакцина, које је Србија добила од Кине, прослиједи и Српској.

Он је додао да је то показатељ да се институције Републике Српске одговорно понашају, брину за своје грађане и раде на набавци вакцина.

- У идућој седмици требало би да договоримо и одређену количину вакцина из Србије и да наставимо наше преговоре које имамо са Кином, у очекивању да ће и вакцине из система "Ковакс" коначно стићи и тиме бити омогућено да имамо и трећу алтернативу - рекао је Додик за Радио Републике Српске.

Шеф Представништва Републике Српске у МосквиДушко Перовић рекао је за "Независне" крајем ове седмице треба да ријеше све у вези са транспортом, јер су то специјални камиони са хладњачама.

- Чим се то реши већ следеће недеље би прве вакцине требале да стигну - рекао је Перовић.

Додао је да очекују да ће други контигент од 100.000 доза ове вакцине бити испоручен у Српску средином фебруара.

- Почетком марта биће испоручено још 100.000 доза - казао је Перовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана