Додик: У случају Цикотића Тужилаштво да ради свој посао, правосуђе мора да врати повјерење

ГС
Додик: У случају Цикотића Тужилаштво да ради свој посао, правосуђе мора да врати повјерење

БАЊАЛУКА- Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је, да у случају министра безбједности БиХ Селме Цикотића, Тужилаштво БиХ треба да ради свој посао.

- Тужилаштво нека ради свој посао. Очигледно је да ту има много настојања да није било све адекватно рађено - рекао је Додик новинарима у Бањалуци, пренијела је Срна.

Тужилаштво БиХ уважило је жалбу логораша из Бугојна на обуставу истраге против Цикотића, осумњиченог за ратни злочин против хрватског цивилног становништва на подручју ове општине и донијеће нову одлуку у овом предмету. Како преносе медији у ФБиХ оваквом одлуком Тужилаштва поново ће бити размотрен  статус  Цикотића у оптужници у предмету "Џевад Млаћо и остали".

Додик је указао и да стањем у правосуђу влада опште незадовољство, али да вјерује да ће успјети да врате повјерење друштва.
- Ово како је до сада рађено у правосуђу, заиста није ваљало - рекао је Додик.

Поводом објављивања наводних компромитујућих снимака предсједника Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милана Тегелтије да има доста таквих снимака и да је јавна сцена потпуно загађена.

- Све је то ствар правосуђа, тужилаштва и осталих институција и вјерујем да ће успјети да врате повјерење које су изгубили у јавности - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је рекао да је апсолутно неприхватљиво да високопозиционирани људи користе такве ствари и упражњавају такав вокабулар.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана