Додик: У САД постоји погрешна перцепција о Србима, важно да Трамп то зна

Срнa
Додик: У САД постоји погрешна перцепција о Србима, важно да Трамп то зна

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је важно да се директно обраћа америчком предсједнику Доналду Трампу и да га обавијести о неким важним питањима јер постоји погрешна перцепција коју су наметнули муслимани, посредством својих удружења у Америци, клевећући и сатанизујући Србе.

Додик је нагласио да је важно да се обраћа америчком предсједнику да би га обавијестио о виђењима важних питања из угла Републике Српске.

Он истиче да посредством писама која је упутио Трампу у неколико наврата покушава америчком предсједнику или његовим најближим сарадницима да приближи виђења и ставове Српске.

Додик каже да је његова подршка Трампу базирана на чињеници што је предсједник САД у више наврата говорио да је његова политика - политика немијешања у унутрашња питања других земаља.

“Америка није одустала од уплитања, али то је због тог што сам Трамп још није успио да наметне своју политику на унутрашњем плану из одређених разлога, између осталог, и због ждубоке државеж”, рекао је Додик за МИС телевизију.

Када је ријеч о предстојећима изборима у САД, Додик је навео да не жели да се мијеша и сугерише Србима у Америци за кога да гласају, али да је јасно да би Србима и Српској одговарала позиција у којој Трамп остаје предсједник.

Говорећи о приступању БиХ иницијативи “мали-Шенген”, српски члан Предсједништва рекао је да вјерује да ће БиХ у наредних 30 до 60 дана постати дио те иницијативе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана