Додик најавио капиталне пројекте у Приједору: За заштиту од поплава 15, привреди 10 милиона КМ

Срна
Додик најавио капиталне пројекте у Приједору: За заштиту од поплава 15, привреди 10 милиона КМ

ПРИЈЕДОР- Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је низ капиталних пројеката у Приједору, попут заштите од високих вода вриједне 15 милиона КМ, помоћи привреди од 10 милиона КМ, реконстуркције болнице, те подршку изградњи индустријских зона од 800.000 КМ.

Додик је најавио и реконструкцију жељезничке пруге Приједор – Љубија која је предуслов за експлоатацију руде, од које град није имао ништа у протеклих 10-15 година.

- Драго ми је да Приједор има стабилну политичку, односно скупштинску структуру. Агилност Градске управе већ се осјетила у овом времену. Желим да градоначелнику у његовом тиму честитам на преданости и посвећености - рекао је Додик новинарима у Приједору након састанка са градоначелником Далибором Павловићем и његовим сарадницима.

Он је навео да ће у наредне двије године бити уложено 15 милиона КМ у трајно и комплетно рјешавање проблема високих вода да ниједно насеље не буде угрожено као до сада. Додао је да ће период реализације зависити од агилности стручних служби које раде на томе.

Додик је навео да ће Приједор добити реконструисану болницу са изграђеним новим анексима, а ако буде неопходно и са потпуно новом опремом.

- Оно што се отвара у перспективи су и рудна налазишта у Љубији и данас је министар саобраћаја добио задатак да се уђе у пројекат изградње и модернизације старе урушене пруге од Приједора до Љубије, а амбициозни план изградње индустријских зона са 800.000 КМ биће подржан из Министарства финансија-  истакао је Додик.

Он је најавио и 10 милиона КМ подршке привреди у вријеме ковида, прије свега за мала и средња предузећа, а град и привреда треба да направе списак потреба и упуте Компензационом фонду.

Додик сматра да је вријеме за продоре у Приједору, а озбиљну и велику промјену направиће и ауто-пут Приједор-Бањалука, те нагласио да би та дионица могла бити готова у наредних пет или шест година, а везаће се и за ауто-пут Бањалука-Београд.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић је рекао да је ова посјета јасан знак да су Влада и руководство Републике Српске опредијељени да град Приједор функционише на најбољи могући начин и да заврши све оно што је неопходно у наредном периоду.

- Влада и српски члан Предсједништва ће стајати иза оних пројеката које град буде радио и планирао, али да прво град уради све што је неопходно, од пројектовања, експропријације, а да затим с пројектима идемо ка Влади - додао је Павловић.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, те директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Давор Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана