Додик: Турковићевој и СДА МиП БиХ служи као параван за сумњиве радње

Срна
Додик: Турковићевој и СДА МиП БиХ служи као параван за сумњиве радње

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић и СДА МИП служи као параван за обављање сумњивих радњи које нарушавају безбједност у БиХ.


"Сви овдје знају ко је Турковићева и с ким ми данас морамо да радимо у БиХ. Због ње нико не прича о европском путу БиХ, сви данас причају о Пакистанцима који улазе како хоће и нестају у БиХ, а да релевантне службе немају никаквих података о томе", навео је Додик на "Твитеру".

Он је подсјетио и на реаговање Амбасаде Ирана.

"Да ли је политика Турковићеве да Иран одлучује ко је и како квалификован да коментарише судбину БиХ или је током своје посјете договорила подршку за стварање нове исламске републике БиХ", рекао је Додик.

Амбасада Ирана у Сарајеву подржала је демарш министра инистраних послова у Савјету министара Бисере Турковић због израелских ставова о реформи изборног законодавства у БиХ.

Амбасада Ирана објавила је на "Твитеру" да "ционистички режим апартхејда није квалификован да коментарише политичку судбину БиХ", након чега је израелски амбасадор у Загребу Илан Мор оштро реаговао.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана