Додик: Турковићева проводи спољну политику СДА, а не БиХ

Срна
Додик: Турковићева проводи спољну политику СДА, а не БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић не проводи спољну политику БиХ, већ СДА, а то је - убацити што више миграната у БиХ, што је погубно не само за Србе и Хрвате, већ и за Бошњаке.

Додик каже да Турковићева, именујући Гордана Милинића за министра савјетника у Пекингу, "ради као ненавођена ракета за коју никада не знате гдје ће бубнути и шта учинити", те истакао да то говори да постоји озбиљан проблем у Министарству иностраних послова у Савјету министара.

Он је подсјетио да Турковићева дуже вријеме спречава дипломатску пошту њега као српског члана Предсједништва и предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије, што је неприхватљиво.

Додик каже да је Турковићева, осим појединих Тегелтијиних писама, неовлашћено задржала нека његова писма свјетским државницима у вези са тиме што је бошњачки члан Предсједништва писао за Сребреницу.

"Ово сад што је урадила овим именовањем је неприхватљиво, јер Милинић нема никакву подршку српског народа То је шпекулант и све то говори да Турковићева није одустала да спашава СДС-ове кадрове", рекао је Додик новинарима.

Он је поручио да ће у том смјеру реаговати одмах, те да има шта да каже Турковићевој.

"Она не држи ни до чега у БиХ, најбоље разбија БиХ и веома вјешто користи заоставштину претходног министра Игора Црнатка који је оставио то министарство тако да српски кадрови нису на шест најважнијих мјеста у тој институцији. Ми не успијевамо да то изнивелишемо јер Турковићева то игнорише. Ријеч је о недговорној особи која не проводи спољну политику БиХ, већ СДА", поновио је Додик.

Он је рекао да ће првом приликом у Предсједништву отворити питање Турковићеве као министра и тражити од СДА да се на том плану коригује, јер она, како истиче Додик, ничим не доприноси стабилизацији односа у БиХ, који се и због њених потеза, све више усложњавају.

Додик је додао да је Турковићева, између осталог, свог сина именовала на важна дипломатска мјеста, што је, како истиче, потпуна приватизација политике.

"Ако тако настави од заједничке спољне политике у БиХ нема ништа", поручује Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана