Додик: Стабилна економска ситуација омогућила повећања плата, пензија и других давања

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да је стабилна економска ситуација у Републици Српској омогућила повећања плата и пензија и других давања.

- Подржали смо социјалне мјере које треба да пруже подршку реалном сектору - истакао је Додик.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да се тражи модел да цијена хљеба не оде високо, да се стабилизује до краја године на одређеном ниову и покуша одржати снабдјевеност тржишта до нове жетве.

"Тражимо модеалитет који би могао да покаже неки ефекат. Република Српска има више од четири хиљаде тона пшенице и мислимо путем неког модалитета утицати да бар они који су највише оптерећени буду обезбијеђени, а да свима једнако обезбиједимо одређени квалитет и грамажу хљеба", рекао је Додик на конференцији за новинаре послије састанка владајуће коалиције у Бањалуци.

Он је рекао да је од пољопривредника чуо да је добро родило, да иде добро и са пшеницом и кукурузом, воћем, поврћем.

Ако не буде неких климатских неприлика, суше, Додик каже да се може рећи да Српска има довољно робе за прехрану становништва.

"Ми морамо да водимо рачуна и будемо одговорни, морамо да радимо и предлажемо мјере које су спроводиве, дају ефекте, а одрживе", истакао је Додик.

Он сматра да је то сасвим легитимно, да постоји иницијатива у том погледу, али да не зна зашто се опозиција у Српској узнемирила.

"То је једино питање које је озбиљно", рекао је Додик

Додик је рекао да је на састанку владајуће коалиције у Републици Српској разговарано о економској и политичкој ситуацији, као и припремама и координацији за изборе.

Додао је да је политичка ситуација стабилна, да је на сцени изборна кампања, атмосфера је усмјерена ка томе, али институције функционишу без видљивих проблема.

Он је навео да је потврђена подршка заједничким кандидатима за инокосне функције.

Када је ријеч о стању у БиХ, Додик је рекао да се БиХ и даље налази на нивоу замрзнутог и недефинисаног стања.

Говорећи о ситуацији у Украјини и руско-украјинским односима, Додик је рекао да је и данас поврђено да Република Српска и њени представници неће учествовати у доношењу одлука о било каквим санкцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана