Додик: Српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца

Срна
Додик: Српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца, јер би то значило да ће у будућности имати катастрофалне позиције које ће довести до његовог нестанка.

-То подразумијева сталну борбу против колонијалне управе коју промовишу канцеларије америчке и британске амбасаде овдје, а које прате сатрапи већине других европских земаља које не смију да се побуне - написао је Додик на "Инстаграму".

На Западу данас кажу да неће да разговарају са нама, каже Додик, а ако ја разговарам са неким другим, то за њих није прихватљиво, него нам још намећу рјешења.

Додик је у ретроспективи протекле седмице навео да су његове посјете Русији и Азербејџану биле су веома успјешне и да је Република Српска показала свој значај кроз те састанке.

-Кључан је био састанак са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, који је трајао више од сат времена. То је био дијалог о различитим питањима. Предсједник Путин разумије ситуацију и Српска неће остати сама - навео је Додик.

Предсједник Српске је додао да је са Путином разговарао и о томе како ће се Русија понашати у погледу могућности да неизабрани високи представник наметне одређена рјешења Српској, па и у вези са имовином.

Додик је подсјетио да је по повратку из Русије и Азербејџана у Београду присуствовао скупу "Србија наде", који је, како је оцијенио, био величанствен.

-Огромна маса људи пуна енергије и жеље да Србија буде стабилна, мирна и помирена и то је оно што је основна порука скупа - навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана