Додик: Српска ће увијек реаговати на неуставно понашање Уставног суда БиХ

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће Република Српска увијек реаговати на неуставно понашање Уставног суда БиХ и да ће донијети нови закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Српске.

-Они нека га укидају. Колико год они пута укину, ми ћемо толико пута донијети закон и на тај начин дјеловати - поручио је Додик и нагласио да Уставни суд БиХ није уставни, него инквизицијски и казнени суд који покушава да преуреди уставни поредак у БиХ.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је важно да Република Српска остане у сфери законодавне надлежности.

-БиХ нема ништа са имовином и то им неће проћи. То је задња тачка на којој ће се водити питање да ли ће БиХ остати или неће. То је питање које су додирнули вјерујући да ће направити амбијент у којем ће то олако проћи. Наравно да неће проћи. Мислим да су се преиграли и не могу и неће управљати нашом имовином - поручио је Додик.

Он је рекао да Кристијан Шмит није имао право да интервенише по овом питању, јер БиХ нема високог представника.

-Високи представник не постоји, он је лажан, нестваран, спекулант, послат овдје да направи неред, а не ред. Ако су хтјели да забоду задњи ексер у ковчег БиХ, то су урадили са причом о имовини - рекао је Додик.

Влада Републике Српске саопштила је јуче да ће утврдити и Народној скупштини Српске предложити нови закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, након што је Уставни суд БиХ донио политички мотивисану и неуставну одлуку којом је актуелни закон ставио ван снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана