Додик: Сребреница неће бити дистрикт нити ће изгубити статус општине

Срна
Foto: Твитер

БРАТУНАЦ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да Сребреница неће бити дистрикт нити ће изгубити статус општине.

"Влада Републике Српске је у континуитету помагала Сребреници и она је један од највећих донатора овдје", рекао је Додик новинарима у Братунцу.

Он је навео да су у Сребреници привукли неколико важних привредних субјеката, ријешили значајне комуналне проблеме.

"Готово да Сребреница данас нема неке видљив и важан комунални проблем, наставићемо да и даље радимо", рекао Додик.

Додик је такође навео  да је Српска снажна, с јаким институционалним карактером, те да је позиционирана на прави начин у БиХ - у Предсједништву, Савјету министара, Парламентарној скупштини а поготово у Дому народа.

"Четири делегата, од пет из Републике Српске, су из СНСД-а и сигурна су гаранција да се ништа од онога што се намјерава лоше направити Републици Српској неће спровести", рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је навео да Република Српска има Скупштину, предсједника и Владу који дјелују искључиво на одбрани изградње и њеног јачања.

Коментаришући захтјев такозваног Института за истраживање геноцида Канада Кристијану Шмиту да спријечи додјелу мандата Милораду Којићу у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Додик је рекао да је народ одлучио ко ће бити представници Српске у Парламентарној скупштини БиХ и да то не може нико спријечити.

Додик је на конференцији за новинаре у Зворнику рекао да ово није први пут да муслимани користе такозване институте из иностранства који немају моћ, али стварају привид да се из иностранства постављају ултиматуми.

"Било је таквих инцијатива и раније. Постојао је и муслимански институт из Љубљане да би се имао ореол и намјестило да нешто долази из иностранства, а њихове ставове су износили муслимани који су говорили против Срба", навео је Додик и истакао да је, уз уважавање јавности, постало глупост да се коментаришу овакве иницијативе које имају успјеха онолико колико се прича о њима.

Додик је подсјетио и на њихов наратив у протеклом периоду, када су жељели да српски народ прикажу у негативном свјетлу.

Он је рекао да нико није имао илузија да ће бити другачије с доласком нове гарнитуре на власт у БиХ, али да им је дата шанса, иако се спроводи иста прича као и раније.

"Исто је. Само дај што више на терет Републике Српске и српског народа", рекао је Додик.

Предсједник Српске подсјетио је и на дјеловање посланика у Бундестагу (Адиса Ахметовића) који је, навео је Додик, злоупотријебио функцију и њемачки парламент да би наметао своје муслиманске ставове.

"Наравно да ће он лоше говорити о нама. Да ли неко очекује да говори добро? Онда је неко наиван ко очекује другачије", истакао је Додик и нагласио да постоје и Срби на високим функцијама, али да не дјелују на такав начин.

Милорад Којић, који обавља дужност директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица на позицији посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ замијениће Зорана Тегелтију, који је преузео функцију министра финансија и терзора у Савјету министара. Којић је на протеклим изборима освојио 26.481 гласова у изборној јединици један.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана