Додик: Србија показала да брине о Српској

ГС
Додик: Србија показала да брине о Српској

БАЊАЛУКА - Србија је показала да брине о Републици Српској, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик за РТС.

Додик је рекао да је помоћ у медицинском материјалу, коју је Србија јуче послала Републици Српској, велика ствар за народ Српске у борби против вируса корона, али и важна порука за све људе у Републици Српској.

- Не ради се само о материјалним средствима које ћемо добити, а која су веома важна, него и о сазнању да Србија брине о Републици Српској - рекао је Додик.

Он је додао да је у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем закључио да "док је Србије биће и Републике Српске", што, како је навео, жели да пренесе свим људима и у Републици Српској.

Оцијенио је да је ова помоћ "велика ствар" за Републику Српску, имајући у виду да, како је навео, на веома отежан начин може да обезбиједи било какве материјале потребне за борбу против вируса корона.

Додик је истакао да је Србија, која је, како је навео, под вођством Вучића показала способност да обезбиједи медицински материјал путем помоћи од Кине, а и да се на тржишту успјешно снабдије одређеним количинама, нашла за потребно да помогне Републици Српској, и то упркос ситуацији у којој се нашла због епидемије.

- Свим људима желим све најбоље и вјерујем да ћемо као народ из овога изаћи успјешно и заједно и да ћемо пребродити и ову опасност - рекао је Додик.

Додик је најавио да ће у Српској доћи још два до три пута оваква помоћ у континуитету.

Додик је рекао да ће данас почети дистрибуција помоћи у болнице у Бањалуци, Приједору, Добоју, Бијељини, Брчко дистрикту, Зворнику и Фочи, наводећи да ће наредни контингенти попуњавати медицинском помоћи и друге болнице.

- Помоћ ће ићи прво тамо гђе је најпотребнија, али нико неће остати без нових респиратора- истакао је Додик и подсјетио да је помоћ реализована на основу договора који је прије седам дана имао са Вучићем у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана