Додик: Србија изградњом путева спријечила да постане слијепи крак

Срна
Додик: Србија изградњом путева спријечила да постане слијепи крак

НИШ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Србија захваљујући изградњи ауто-путева избјегла да постане слијепи крак, што јој се спремало, јер је имала лоше путеве и комуникације.

“Почаствован сам јер свједочим важном доприносу Србије. Ово се чека деценијама и један је од најважнијих путних праваца”, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске, који је данас присуствовао отварању церемонији свечаног отварања источног крака Коридора 10.

Он је изразио задовољство што је фирма “Интеграл инжењеринг” из Републике Српске изводила радове на тунелу Банцарево, који је био најзахтјевнији на дионици од Ниша према бугарској граници, те тако показала регионалну репутацију као један од озбиљних извођача.

Додик је истакао да је за Републику Српску важно да се у Србији граде ауто-путеви, те подсјетио да је недавно почела изградња пута од Кузмина до Раче који на најквалитетнији могући начин повезује Републику Српску и Србију.

Према његовим ријечима, данас је и од Бугарске до Хрватске, Мађарске, Републике Српске далеко лакше стићи, него што је било раније.

“Изградња великих путева је нешто што је гаранција успјеха у развоју сваке државе. Ауто-путеви служе да људи долазе, а малим путевима људи некако оду и нестану”, рекао је Додик.

Додик је данас, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером Бугарске Бојком Борисовим, присуствовао отварању дионице од Просека до Црвене Реке, чиме је комплетиран ауто-пут од Ниша до границе са Бугарском, код Димитровграда, дужине 86,8 километара,

Источни крак Коридора 10 карактерише 87 мостова, пет тунела, пет саобраћајних петљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана