Додик: Срби да буду јединствени око преговарања

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Срби, гдје год живјели, морају да се окупе и буду јединствени око преговарања.

Додик је нагласио да се морају сагледати посљедице које су могле да се чују за Косово и Метохију, које би могле да промијене свеукупни положај за Србе.



Он је поновио да је важно да се каже: “Ако одбијамо, одбићемо заједно, ако прихватимо, морамо прихватити заједно”.

Додик је додао да је то важно само зато да Србија и Срби поново не би били подијељени.

“Шта год да се уради, морамо да урадимо заједно. Ако се одбија француско-њемачки план, онда то мора да одбије и власт и опозиција, али и друштво у цјелини. Такође, ако га прихватамо, онда то треба сви да урадимо”, навео је Додик на “Инстаграм” профилу.

Додик је подсјетио да је у протеклој седмици Република Српска низом активности одала почаст жртвама Холокауста.

“На Палати Републике уприличена је видео-пројекција, гдје је приказан број који представља 6.000.000 Јевреја који су страдали у Холокаусту, чиме смо се придружили кампањи “WeRemember”, додао је Додик.

У четвртак, 26. јануара, Додик је присуствовао меморијалној академији, гдје је поновио да су Срби и Јевреји братски народ по страдању, те истакао значај обиљежавања сјећања на то страдање како би била спријечена ревизија историје.

“Ове седмице састао сам се и са амбасадором Француске у БиХ Кристин Тудик. Заједнички смо констатовали да постоји много области у којима Република Српска и Француска могу да сарађују и изразили опредјељење да у наредном периоду радимо на продубљивању билатералних односа”, навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана