Додик: Спреман сам разговарати са било ким и било гдје

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и могућим рјешењима спреман разговарати са било ким и било гдје.

Додик је навео да би сједница Народне скупштине Републике Српске требала да буде одржана 1. фебруара када ће бити размотрена актуелна ситуација.

Он је подсјетио да су на ту сједницу позвани предсједници СДА Бакир Изетбеговић и ХДЗ-а Драган Човић, да се обрате, односно изнесу своје ставове и виђења како ће се развијати политички процес у БиХ.

"Мислим да би требали обавити ту дебату. То је јединствена прилика да се такав дијалог води. Нажалост, Изетбеговић је то одбио, као што све и одбија. Он је закован, заробљен у својим размишљањима", рекао је новинарима Додик и нагласио да је спреман да са било ким и било гдје разговара о актуелној ситуацији и могућим рјешењима.

Додик је напоменуо да Република Српска и даље остаје при ставу да се повуку измјене Кривичног закона које је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко.

"Нема дилеме да је он за нас неприхватљив", каже Додик и истиче да је све што је Инцко наметнуо имало за циљ да се то етаблира, прихвати, а онда да крене лавина оптужби да су Република Српска и српски народ наводно геноцидни, након чега би се свијетом ширила политичка платформа - да оно што је геноцидно не може ни да постоји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана