Додик: СНСД је најјача партија која не треба да брине за будућност

Срна
Додик: СНСД је најјача партија која не треба да брине за будућност

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас у Бањалуци да СНСД не треба да брине за своју будућност јер је ријеч о најјачој партији чије је обиљежје масовност и окупљање.

Додик је најавио да ће за двије до три седмице бити одржан велики скуп више хиљада чланова СНСД-а на Мањачи код Бањалуке, као и широм Српске.

“Мислим да је СНСД имао хендикеп на прошлим изборима зато што је била забрана окупљања, коју смо поштовали. То смо продубили тиме што нисмо хтјели ни оно што је било дозвољено да чинимо. Обиљежје наше партије је масовност и окупљање и ово овде је тек почетак”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је пред финалну утакмицу турнира у малом фудбалу који је организовала Градска организација СНСД-а Бањалука, а посвећен је лицима са Дауновим синдромом, рекао да је важно показати хуманост у времену када је то неопходно и када је вирус корона учинио све да се људи додатно отуђе.

Додик је навео да је данас био на обиљежавању 950 година постојања манастира Прохор Пчински у близини Врања, али да није желио да пропусти и овај догађај у Бањалуци, честитајући предсјднику бањалучке Градске организације СНСД-а Влади Ђајићу на организацији турнира.

“СНСД је у Бањалуци на челу са Ђајићем добио много енергије, много младих људи учлањује се у СНСД, а снажнија је и организација пензионера унутар странке”, рекао је Додик.

Он је навео да ће пратити изборе у бањалучком СНСД-у који су предвиђени за јесен.

“Наша потреба је да анализирамо организацију, њено стање, њену затеченост у прошлом времену и да видимо која је најпримјеренија организација партије у овом граду и да ту организацију успоставимо са мобилним и јаким Градским одбором и са предсједником који ће имати жеље и снаге да ради”, навео је Додик.

Као важно је истакао питање рехабилитације и јачања мјесних одбора и рејонских организација, како би били спремни и способни да приђу сваком човјеку.

Ђајић је рекао да је СНСД показао да је то једна хумана и хуманитарна партија, која је уз народ и има осјећај за народ Републике Српске.

“Циљ дружења ова два дана је био скретање пажње на особе са Дауновим синдромом и истовремено да им и помогнемо. Они су освојеним медаљама на свјетским првенствима показали да су људи који имају своје потребе и могућности и да заслужују нашу пажњу и љубав”, навео је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана