Додик: СНСД ће остварити још већи успјех ако се понове избори у Добоју

Срна
Додик: СНСД ће остварити још већи успјех ако се понове избори у Добоју

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће сутра бити у Добоју да би подржао тамошње структуре окупљене око СНСД-а, партије која ће, како је истакао, ако Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ понови изборе у том граду, остварити још већи успјех.

 “То боли ЦИК, јер ако их поново распишу у Добоју онда ће видјети да ће људи још више подржати Бориса Јеринића и СНСД-а”, рекао је Додик за Радио Републике Српске.

Када је ријеч о Сребреници, Додик сматра да је очигледно да је интерес муслимана, док је у Добоју интерес био Мирка Шаровића (предсједник СДС-а) и његових представника у ЦИК-у.

“Не могу да вјерујем да неко од Срба у ЦИК-у проблематизује, на бази тривијалних приступа, изборе у Сребреници. Очигледно је да је ту ријеч о политичкој нагодби што значи да ће СДС и ПДП проблематизовати Добој, а за узврат подржаће бошњачке стране у Сребреници”, сматра Додик.

Он је поновио да се не може имати повјерење у институције БиХ, па ни у Предсједништво.

Говорећи о ЦИК-у, Додик је поновио да је то намјештена и криминализована структура и да је њихов избор био мимо Устава и закона, па сам тим и поступање.

“Очигледно је да је ријеч о координацији дијела међународне заједнице и неодговорних људи који су ушли у ЦИК. Прије избора било је најава да ће бити проблематизовани избори у Добоју и Сребреници и да је ријеч о одговорним људима већ би била донесена нека одлука. Очигледно да немају доказе, па моле Бога да искрсне и да га искористе за санкције”, рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана