Додик: Сједица народне скупштине у петак, 30. јула

Срна
Додик: Сједица народне скупштине у петак, 30. јула

БАЊАЛУКА - Сједница Народне скупштине Републике Српске поводом одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца" биће одржана у петак, 30. јула, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Послије састанка предсједника свих парламентарних странака поводом најновије Инцкове одлуке, Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да су договорили да на сједници донесу два законска рјешења о којима су се сагласили.

Он је додао да су на данашњем састанку у Бањалуци договорили да сједница Народне скупштине буде затворена за јавност.

Додик је рекао да се ово наметање одбацује као ништавно и да од данас српски политички представници у Предсједништву БиХ, Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ неће учествовати у раду и одлучивању док се не види на који начин се супроставити овоме и обезбиједити механизам да више нема наметања.

Он је истакао да високи представниок који долази нема легитимитет и да више неће бити прихваћена ниједна одлука.

Данашњи састанак сазвао је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловића, који је и лидер Демоса, а присуствовали су му и предсједник Српске Жељка Цвијановић, лидер СНСД-а Милорад Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, предсједник СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић, СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НПС-а Дарко Бањац и НДП-а Драган Чавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана