Додик: Ситуација у Црној Гори неће се стабилизовати док на демократски начин не ријеши питање Срба и њихових права

Срна
Додик: Ситуација у Црној Гори неће се стабилизовати док на демократски начин не ријеши питање Срба и њихових права

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се Црна Гора неће стабилизовати све док на демократски начин не ријеши питање Срба у тој земљи - од права на језик, до свих осталих права која једном народу припадају.

- Негирање српског идентитета у Црној Гори је негирање саме Црне Горе. Отимање храмова Српске православне цркве и хапшење црквених великодостојника сигурно није начин да се Црна Гора легитимише као демократска држава - нагласио је Додик.
Он је оцијенио да би власт у Црној Гори требало да престане да плаши своје грађане како неко има нешто против црногорске државности.

- Ту мислим на сијање страха од Србије. Свако добронамјеран може да види да је Србија више него коректна, ма како непотребне и штетне одлуке доноси Подгорица - рекао је Додик за "Српскаинфо".

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да се догађаји у Црној Гори будно прате у Републици Српској, посебно откако је усвојен спорни Закон о слободи вероисповјести, али не мисли да унутрашњи проблеми Црне Горе могу да утичу на питања у Српској и БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана