Додик: Санкције Русији не могу бити прихваћене

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је вечерас да санкције Русији не могу бити прихваћене.


"Тачно се зна ко на који начин овдје одлучује. У том неком погледу постоје спекулације. Да ли је БиХ увела или није, формално правно нико не може доказати да јесте", рекао је Додик новинарима након састанка са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом.

Он је нагласио да оно што је направљено не помаже БиХ и да ће је додатно подијелити.

Додик је подсјетио и на ванинституционалне одлуке појединих служби које, како је рекао, забрањују уласке и изласке у и из БиХ, а навео је примјер забране уласка у Бих професору Милошу Ковићу.

"То није договорена политика. То није политика БиХ, то је политика једне политичке структуре. Проблем је што је урушен систем међународног одлучивања", појаснио је Додик.

Он је рекао да се Мишел залаже за рад у институцијама БиХ. "Институције функционишу на начин како је предвиђено у одлукама Народне скупштине Републике Српске", рекао је Додик.

На питање да ли подржава идеју предсједника Хрватске Зорана Милановића да Шведска и Финска не могу ући у НАТО док се не ријеши питање Изборног закона у БиХ, Додик је оцијенио да је исправна политика Милановића који сматра да је питање изборне реформе овдје бити или не бити за Хрвате и да то апсолутно може да разумије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана