Додик: Само повлачење наметнуте одлуке може БиХ вратити у пређашње стање

Срна
Додик: Само повлачење наметнуте одлуке може БиХ вратити у пређашње стање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да се БиХ може вратити у пређашње стање само ако се повуче нелегитимна одлука о допуни Кривичног закона коју је наметнуо Валентин Инцко, а која је довела у питање опстанак БиХ.

Додик је нагласио да је за ову одлуку Инцка општепознато да не постоји подршка ни у међународној заједници на шта упућује и последње засједање Савјета безбједности УН-а.

“БиХ не може више да управља међународни протектор. Сви треба да знају да Република Српска никада није предузимала радикалне потезе. Реаговали смо само због притисака и пријетњи у одбрани свог опстанка и очувања Републике Српске која је политичка реалност, а коју неки попут Инцка и његових међународних ментора упорно покушавају да дисквалификују. Е, то неће моћи јер је народ и руководство Републике Српске одлучно у одбрани свог идентитета а против било каквог протектората који не постоји нигдје у Европи, само у БиХ”, истакао је Додик.

Упитан да прокоментарише које су наредне реакције на ову наметнуту одлуку, Додик је поручио да сви морају да схвате да ће све наредне реакције Републике Српске бити само одговор на нелегитимно и узурпаторско понашање одлазећег високог представника и дијела међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана