Додик: Руководство Српске и парламентарне странке са Вучићем о сложеној политичкој ситуацији у БиХ

Срна
Додик: Руководство Српске и парламентарне странке са Вучићем о сложеној политичкој ситуацији у БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће руководство Републике Српске, заједно са лидерима парламентарних странака са сједиштем у Српској, разговарати сутра са руководством Србије у Београду о сложеној политичкој ситуацији у БиХ.

Осим о политичкој ситуацији, требало би да буде разговарано и о наставку реализације кључних пројеката које Српска спроводи заједно са Србијом, попут Хидро-електране "Бук Бијела", изградње ауто-пута од Бијељине до границе на Рачи, али и о изградњи Аеродрома Требиње.

Додик је рекао за РТРС да ће прво бити одржан састанак делегације Србије, предвођене предсједником Александром Вучићем, са званичницима Српске, а потом и са представницима политичких партија из Републике Српске.

"Прво имамо састанак у Вили "Мир" у 12.00 часова. Састанак руководства на нивоу српског члана Предсједништва, предсједника Републике Српске, Владе и Народне скупштине Републике Српске, те министара који су задужени за одређене области, а послије и састанак са представницима политичких партија из Републике Српске и власти и опозиције", рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да БиХ нема високог представника, те да се Кристијан Шмит лажно представља, због чега није ни присуствовао данашњем састанку с њим у Сарајеву.

"Ми хоћемо да се он идентификује, онда ћемо моћи да кажемо же сад можемо или не можемо разговарати са тобом у некој форми, ето ти си изасланик САД и Њемачке, напишите да јесте тако, али ниси високи представник", рекао је Додик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана