Додик: Резолуција је подршка Србији

Срна
Додик: Резолуција је подршка Србији

ТРЕБИЊЕ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Требињу да је Косово и Метохија саставни дио територијалног интегритета и суверенитета Србије и власништво свих Срба гдје год да они живе и да је Резолуција о заштити Срба на Косову и Метохији само дио подршке Србији да брани право на опстанак српског народа.

-Наш народ на Косову и Метохији треба да ту опстане и остане и да се бори за своја права и слободу. Ми добро знамо и разумијемо како то изгледа и Република Српска и дан данас пролази кроз све то на сличан начин - нагласио је Додик.

Додик је рекао да је одлука о Резолуцији о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије неопходна и да је то само мали дио онога што је потребно учинити као знак подршке Србији и српском народу на Косову и Метохији.

-Сви то доживљавамо као своје и зато имамо право да се односимо према том питању, у погледу Косова као цјелине - рекао је Додик у Требињу гдје је положен камен темељац за изградњу нове болнице.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Резолуцију о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, којом се осуђује константно кршење људских права Срба на Космету.

У Резолуцији се подржавају напори Србије у очувању територијалног интегритета и суверенитета који је загарантован међународним правом и Резолуцијом Савјета безбједности УН 1244, усвојеном 10. јуна 1999. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана