Додик: Не желимо да рјешавамо изнова питања које су ријешена Дејтоном

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Реаговаћемо адекватно на било какве мјере против Републике Српске, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик након састанка владајуће коалцијие у Бањалуци.

Додик је нагласио да је питање имовине Српске регулисано Уставом и да се о томе не може разговарати.

- Не желимо да рјешавамо изнова питања које су ријешена Дејтонским мировним споразумом - поручио је Додик.

Сагласни су, рекао је Додик, да се о имовини не може разговарати.

- Наше је питање како вратити оно што је одузето Српској - рекао је Додик. 

Када је ријеч о Нацрту измјена и допуна Кривичног законика Додик је позвао све заинтересоване да учествују у јавној расправи.

- Треба искористити 60 дана јавне расправе како би се показало да је Српска демократско друштво - додао је Додик.

Он је поновио да је Срска економски стабилна.

Нагласио је да владајућа коалиција редовно одржава састанке и разматра важна политичка питања.

Лидер НПС-а Дарко Бањац рекао да су разлог састанка владајуће коалиције активности које су покренуле Влада и Народна скупштина Српске.

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да има земаља које не разумију и не желе да подржавају нашу политику, „ли ми просто морамо да радимо у оквиру политике за коју се опредијелио наш народ на изборима и за шта нам је дао подршку".

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић истакла је након састанка представника владајуће коалиције у Бањалуци да је разговарано о новим пројектима у Републици Српској, запошљавању, расту плата и пензија.

Стевановићева је истакла да је на састанку анализирано стање у Републици Српској и БиХ у односу на глобалну политичко-економску кризу, али и још једном поновљен став представника Српске када је ријеч о имовини.

-За нас је то тема која није упитна, а регулисана је Дејтонским споразумом као имовина Републике Спрске, иако имамо покушаје из

ФБиХ и дијела међународне заједнице да се уруши уставно-правни поредак на штету Републике Српсke - закључила је Стевановић.

Она је указала на то да вршити власт у компликованим временима није лако и да је најлакше је критиковати.

-Опозиција је увијек добра за власт када је конструктивна и када даје добре идеје. У овој ситуацији много је лакше причати и никада не направити грешку. Битно је да ова коалиција остаје опредијељена за јачање институција Републике Српске и бољи живот њених грађана - рекла је Стевановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана