Додик разговарао са Вучићем: Јединствен одговор гарантује заштиту нашег народа на КиМ

Срна
Додик разговарао са Вучићем: Јединствен одговор гарантује заштиту нашег народа на КиМ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је данас разговарао с предсједником Србије Александром Вучићем о ситуацији на Косову и Метохији и да Српска свим својим капацитетима стоји уз Србију у очувању њеног суверенитета у складу с Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН.

Додик је након разговора истакао да су потпуно свјесни да иза свега што се дешава на Косову и Метохији не стоји само премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, него и земље Квинте, и то показује њихову лицемјерну политику.

"Сложили смо се да јединствен одговор Србије и Републике Српске гарантује заштиту нашег народа на Косову и Метохији, који је свакодневно изложен терору привремених косовских институција", нагласио је Додик на "Твитеру".

Око 300 специјалаца такозване косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је синоћ из правца јужног дијела Косовске Митровице у сјеверни дио града и распоредили се по ободу града.

Томе је претходила насилна пљенидба вина српској породици Петровић у Великој Хочи, као и упад специјалне полиције самопроглашеног Косова у круг српског обданишта "Наша радост" у Лепосавићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана