Додик: Разговараћемо о Вучићевом приједлогу, у фебруару сједница НСРС

Г.С.
Додик: Разговараћемо о Вучићевом приједлогу, у фебруару сједница НСРС

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да је брига коју предсједник Србије Александар Вучић показује веома важна за Републику Српску, те да ће о његовом приједлогу за враћање српских представнике у заједничке институције БиХ разговарати са партнерима у власти, али и са опозицијом у Српској.

- Наше одсуство у одлучивању у заједничким институцијама десило се због закона који је наметнуо Валентин Инцко и оно је у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске. Почетком фебруара вратићемо се у НСРС и разговарати о овој теми - рекао је Додик за РТС.

Он је истакао да политичком Сарајеву смета све што је регуларно, па тако и обиљежавање Дана Републике.

- Више их још боли чињеница да је 30.000 љиди изашло у жељи да буде дио манифестације поводом обиљежавања Дана Републике - рекао је Додик.

Он је навео да су све активности Републике Српске легалне и легитимне, за разлику од дешавања у ФБиХ, попут тзв. марша у Бужиму, са којих се шаљу ратнохушкачке поруке.

Додик је нагласио да Република Српска поштује Устав БиХ и заговара враћање на изворне принципе Дејтонског споразума који је саставни дио тог устава.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана