Додик: Пронаћи модалитет за ограничење цијене хљеба

ГС
Додик: Пронаћи модалитет за ограничење цијене хљеба

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће заједно са произвођачима бити пронађен модалитет за ограничење цијене хљеба, те да ће се видјети шта је у том питању оправдано, а шта не.

- Сви знају да су се неки улази за производњу повећали, прије свега нафта, али желим да кажем да смо остали на цијени струје за произвођаче која је најнижа у Европи. То значи да предузећа која производе хљеб плаћају исту гарантовано ниску цијену. Разговараћемо са њима да им задржимо ту цијену, а да они задржавају цијену хљеба - рекао је Додик.

Он је истакао да ће нова Влада Српске имати задатак да изучи све модалитете замрзавања цијена основних животних намирница, с тим да ће, у том случају, буџет морати имати средства за субвенционисање евентуалног повећања трошкова производње.

Додик је додао да је реално дошло до поскупљења у свим областима индустрије, на шта је Српска реаговала повећањем плате од десет одсто, а од 1. јануара повећање ће бити пет одсто.

- То би била реакција на оно што јесте инфлација која се у овом тренутку званично води као 16 одсто. Ако томе додате да смо линерано свима исплатили по 100 КМ да бисмо балансирали између најнижих и највиших плата и повећали основ за обрачун, то је већ квалитетно другачији приступ питању плата - истакао је Додик, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана