Додик позвао грађане да гласају за опозив Ранкића

СРНА
Додик позвао грађане да гласају за опозив Ранкића

БРАТУНАЦ - Лидер СНСД-а Милорад Додик позвао је грађане Братунца да у недјељу, 7. августа, гласају за опозив актуелног начелника ове општине Срђана Ранкића јер је изгубио подршку скупштинске већине и повјерење народа.

Додик је оцијенио да је Ранкић за годину дана "успио" да навуче све против себе и да је "закључао" Братунац.

"Он је главни кривац и треба га смијенити како би поново ову општину могли интегрисати у успјешне општине, каква је била и прије његовог доласка", рекао је Додик у Братунцу на скупу за опозив начелника.

Додик је истакао да ће ова општина осјетити инвестиције у висини од 10 милиона КМ за многобројне пројекте и поручио новом начелнику да Ранкић треба да одговара кривично за све што је урадио.

Он је оцијенио да је Ранкић све подредио личном и групном интересу и спријечио развој ове општине која је прије његовог доласка била успјешна, те најавио да ће са новим начелником бити направљена стабилна локална заједница.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је Ранкић имао шансу али да је није искористио.

"Братунац је изгубио у ове двије године. Братунац је мјесто са посебним емоцијама и ту нико не смије да се игра", рекао је Стевандић.

Уколико су против њега борци, каже Стевандић, онда је вријеме да оде. "Нама су потребни градитељи, а не они који ће зауставити развој", рекао је Стевандић.

Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Александар Главаш рекао је да Ранкић не треба да чека да га у недјељу опозову и да би најбоље било да одмах поднесе оставку.

Он је изразио наду да ће нови начелник бити изабран и да ће се наставити развој Братунца.

Већински власник Техничког ремонтног завода Братунац Славен Ристић је рекао да се од напуштене фабрике успјело у Братунцу направити чудо.

"Давали смо шансу начелнику, али то нисам видио од њега и вријеме је да оде и да се другима да шанса", рекао је Ристић, који вјерује да ће нови начелник имати бољу и нормалнију визију развоја.

Он је захвалио Додику што је дошао и подржава промјене на боље у Братунцу, наводећи да је ријетка прилила да се Срби сложе, али се види да то није и немогуће.

Привредник из Братунца Јанко Петровић рекао је да је дошло вријеме да се стави тачка и гласа за опозив. "Вјерујемо да ћемо наћи некога који ће учинити више и за привреднике и за борце и спортисте", рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана