Додик: Са Москвом у току разговори о обнови термоелектрана

Срна
Додик: Са Москвом у току разговори о обнови термоелектрана

МОСКВА - Република Српска разговара са Руском Федерацијом о пројектима за обнову термоелектрана и испоруци опреме за рад у рудницима, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.


"У фази смо преговора са руском страном. Остварени су контакти везани за обнову термоелектрана у Српској и испоруку опреме за рад у рудницима", изјавио је Додик.

Према његовим ријечима, за сва ова питања потребна је координација и процедуре на унутрашњем нивоу.

Он је напоменуо да се о овим питањима већ може разговарати у јуну, током посјете делегације Српске Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.  

Додик: Потврђен пријатељски однос Русије и Путина према Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је разговор са предсједником Русије Владимиром Путином био успјешан и изразио захвалност на подршци Руске Федерације Српској.

"Разговор је био веома успјешан. Размијенили смо ставове о тренутној ситуацији у нашим односима, о регионалној и глобалној агенди. Још једном је потврђен пријатељски однос Владимира Владимировича Путина и Руске Федерације према Републици Српској. Потврдили смо да ми смо поуздани партнери и сви наши састанци су доказ о томе", рекао је Додик у интервјуу за РИА "Новости".

Он је додао да је веома захвалан на подршци коју Руска Федерација пружа Републици Српској, посебно на нивоу међународног права, као и да је Русија гарант спровођења Дејтонског споразума и услова који се морају испунити на нивоу Савјета безбједности УН.

Додик је навео да је предсједник Русије покушао да успостави дијалог са Западом на тему заједничке безбједности, али га нису послушали и наставили су да раде са Русијом, оно што су раније урадили са Југославијом.

"Путин брине о својој држави и свом народу. Он је увијек био принципијелан када је раније покушавао да разговара са Западом и НАТО-ом и успостави односе заједничке безбједности и политике. Међутим, они га нису послушали и наставили су да раде са Русијом оно што су раније радили са Југославијом", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана